Özgürlük Parkı’nda Organik Halk Pazarı
Artık Kadıköy’ün de organik pazarı var. Kadıköy Belediyesi, Ekolojik Üreticiler Derneği ile işbirliği yaparak Özgürlük Parkı’nda Organik Halk Pazarı açtı. Her çarşamba günü Özgürlük Parkı’nda kurulacak olan Organik Halk Pazarı’nda sertifikalı taze sebze ve meyvelerin dışında kurutulmuş organik ürünler de satılıyor.
Kadıköy Belediyesi, Ekolojik Üreticiler Derneği ile işbirliği yaparak Özgürlük Parkı’nda Organik Halk Pazarı açtı. Her çarşamba günü Özgürlük Parkı’nda kurulacak olan Organik Halk Pazarı’nda sertifikalı taze sebze ve meyvelerin dışında kurutulmuş organik ürünler de satılıyor. Organik Pazarda, satıcıların bağırarak satış yapması yasak ayrıca ürünler çevre dostu poşetler ve kese kağıtlarına konularak müşteriye veriliyor.
Kadıköylülerin uzun zamandır açılmasını beklediği Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı hizmete girdi. Kadıköy Belediyesi’nin Ekolojik Üreticiler Derneği ile bir araya gelerek projelendirdiği ve Özgürlük Parkı’nda açılmasını kararlaştırdığı Organik Pazar, 27 Ocak Çarşamba günü açıldı. Organik Halk Pazarı’nın ilk gününe soğuk havaya rağmen Kadıköylüler ilgi gösterdi. Sadece Kadıköy’den değil, komşu ilçelerden de organik pazara GDO’suz ürün satın almak için gelenler, ekolojik pazarın kurulmasını olumlu karşıladılar. Plastik poşet kullanılmasının yasak olduğu pazara alışveriş için gelen Kadıköylülerin, özellikle yanlarında çevre dostu bez torba ya da file getirmesi dikkat çekti. Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev, Kadıköylülerin, ekolojik ürünler konusunda çok bilinçli ve duyarlı olduklarını, bu nedenle ilk gün bazı eksiklikler bulunmasına rağmen pazara yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Alev, pazarda satılan ürünlerin Türkiye’nin bir çok ilinden doğrudan üreticiden alınarak tezgahlarda satıldığını belirterek şunları söyledi:
“Kadıköylüler, kimyasal ürünlerle kirlenmeyen toprak ve sulama ile yetişmiş ekolojik ürünleri artık Selamiçeşme’deki Özgürlük Parkı’nda bulabilecekler. Satılan taze sebze ve ürünleri 80 tezgahta bizzat üreticiler kendileri satıyor. Buradaki tüm ürünler sertifikalı, ayrıca ziraat mühendisleri tarafından kontrol ediliyor. Fiyatlar ise önümüzdeki haftadan itibaren bir komisyon tarafından belirlenecek. İlk gün olduğu için ufak tefek eksiklerimiz var, ancak önümüzdeki günlerde daha düzenli bir pazarımız olacak. Kadıköylüler, ekolojik ürünleri gönül rahatlığıyla buradan alabilirler”
Bağırarak satış yasak, kese kağıdı kullanmak zorunlu
Kadıköy Belediyesi yetkilileri, 27 Ocak Çarşamba günü açılan Organik Pazar’ın parka spor yapmak ya da dinlenmek için gelen Kadıköylüleri rahatsız etmeyeceğini belirttiler.
Tezgâhtarların alışılmış semt pazarlarındaki satıcılar gibi bağırmasının yasak olduğu pazarda, satılan ürünlerin çevre dostu bio-bozunur poşetlere yada file-kese kağıdı gibi çevreye zararvermeyen torbalara konulması da zorunlu.